Søk

Søk

  Enervit Sport

  The Nature Deal

  The Protein Deal

  Tilbehør

  Råd og tips

  SA1NT Moto - herre

  SA1NT - herre

  SA1NT - dame

  SA1NT - accessories

  SA1NT - salg

  Aviro Accessories - unisex

  Aviro T-shirts - herre

  Aviro Polos - herre

  Aviro T-shirts - dame

  Aviro Polos - dame 

  Alle Pressio produkter

  Pressio - herre

  Pressio - dame

  Pressio - unisex

  Pressio - salg

  Enervit råd og tips

  Sports gel – løping

  Når du trener i mer enn 75 minutter, trenger kroppen din påfyll av energi. Generelt sier man at løpere trenger mellom 30 og 60 gram karbohydrater per time de løper over 75 minutter. Det er viktig å huske på å innta gel eller annen næring før du føler behovet, for å unngå og tømme energilagrene for tidlig.

  Enervit gels får du kjøpt her

  Enervit sportsgel

   

  Fordeler med sports gel:

  • gir energi raskere enn vanlig sportsdrikke
  • er praktiske å bære med seg og konsumere under trening/konkurranse
  • forbedrer frigjøringen av energi over tid  Riktig gel til riktig tid, her ser du forskjellen på Enervit gels og når i økten de passer best.

   

  Enervit Sport Gel – 25 ml: laget med glukosepolymerer med 4 enheter (DP4 Formula), er den ideelle for kortvarig trening (under 2 timer) eller for de første og midterste partiene av lengre treningsøkter (de to første timene). Oppleves ikke for søtt og behagelig konsistens . Enervit Sport Gel har den høyeste energitettheten i hele serien, som gir deg mer energi på mindre volum.

  Enervit sport gel

   

  Enervit Sport Liquid Gel – 60 ml: Med maltodextrin og fruktose. Er ideell å bruke under siste del av treningsøkter som varer mer enn to timer. Kan også oppløses i en flaske vann. Gir opptil 90g karbohydrater per time takket være kombinasjonen av maltodextrin og fruktose. Kan enten drikkes uten å måtte blandes med vann eller at innholdet blandes i en vannflaske.

  Enervit liquid gel

   

  Enervit Sport Isotonic Gel – 60 ml: laget med bare maltodextrin, dette er den minst konsentrerte gelen i rangen, med lavest sødme og mildest smak, som gjør den ideell for idrettsutøvere med sensitiv mage. Kan drikkes uten å måtte blandes med vann. Et perfekt alternativ til Enervit Sport Gel for de to første timene av en langøkt eller lengre konkurranse og som med hell kan brukes når som helst under fysisk aktivitet.

   

  Enervit isotonic gel

   

   Enervit gels får du kjøpt her

   

  Tips og råd

  Uansett om du bruker sportsdrikk, gel eller barer for å fylle opp energilagrene under aktivitet, er det noen enkle råd du bør følge for å få maksimalt utbytte under trening og konkurranse. Spesielt under lange løp er det helt essensielt, for å kunne prestere godt, å få i seg nok væske og karbohydrater underveis til rett tid og i riktig mengde.

  Enervit energi

  1: Få i deg sukker underveis i konkurranser som varer over en time

  Studier viser at raske karbohydrater som sukker øker prestasjonsevnen i konkurranser med varighet på 60 minutter eller mer. Konkurranser med varighet under en time har ikke like stor nytte av ekstra tilførsel av raske karbohydrater fordi lagrene av karbohydrater sjeldent tømmes i løpet av de første 60 minuttene. Tilføres det likevel raske karbohydrater gir dette et jevnere blodsukker og reduserer sjansen for å gå tom for energi.

  2: Lengre konkurranser krever en jevn tilførsel av sukker

  Behovet for ekstra tilførsel av energi øker med lengden på konkurransen. Ved for lite tilførsel av energi vil karbohydratlagrene kunne gå tomme i lever og muskler med kraftig redusert prestasjonsevne som resultat. I korte konkurranser vil 30-60g sukker (eller andre raske karbohydrater) være tilstrekkelig for å kunne prestere maksimalt, mens i langløp vil behovet ofte ligge rundt 90 gram raske karbohydrater pr time, for å kunne prestere best mulig.
  3: Ta til deg ulike typer sukkerarter – det fremmer opptaket av energi

  Det har vist seg å være vanskelig å få i seg nok karbohydrater kun gjennom sportsdrikke fordi det forutsetter for stort inntak av vann. Under lengre løp bør man kombinere sportsdrikke med energirike gels og barer. Det er også lurt å kombinere for eksempel Maltodekstrin , som gir en jevn tilførsel av energi over tid med Fruktose som gir en rask tilførsel av energi uten overdreven blodsukkerstigning.

  4: Finn ut hva som passer deg best
  En av grunnene til at en del sliter med mageproblemer underveis i konkurranser, er at man tar til seg mye mer væske/karbohydrater når man konkurrerer enn hva man er vant med under trening. Magen er trenbar, så hvis man venner magen til å ta til seg næring underveis under lange treningsøkter før konkurranser vil sannsynligheten for å få problemer underveis i konkurranse være mye mindre. Test ut forskjellige varianter på trening før du tar dem i bruk under konkurranse.

  Enervit løper

  Her finner du alle Enervit's energi produkter