Søk

Søk

  SA1NT Moto - herre - SALG

  SA1NT - herre - SALG

  SA1NT - dame - SALG

  SA1NT - accessories - SALG

  Alle Pressio produkter

  Pressio - herre

  Pressio - dame

  Pressio - unisex

  Pressio - salg

  PRESSIO MERCH KOLLEKSJON

  Pressio merch

  PRESSIO'S FORRETNINGSIDE

  Pressio skal være verdens mest bærekraftige og teknisk avanserte produsent av sports- og fritidsklær. Med en dokumentert track record for å bygge opp internasjonale merkevarer, omskriver vi nå hvordan klesindustrien opererer. Vi har brukt flere år på å utvikle verdens mest bærekraftige klesprodukter. På bakgrunn av dette er vi stolte over å kunne introdusere vår nye, bærekraftige Merchandise kolleksjon. Utviklet for arrangementer og firmaer som ser betydningen av å kunne tilby sine ansatte og kunder klesprodukter som er produsert på en dokumentert, bærekraftig måte og som tilfredsstiller selskapenes ESG (Miljø, Sosiale og Forretningsetiske forhold) målsettinger med hensyn til en helhetlig tilnærming til bærekraft. Våre produkter vil bli båret med stolthet fordi de gir et signal om at bærekraft blir tatt på alvor. Viktig for kunder, ansatte og jorda vår. 

   

  VI KAN IKKE FORTSETTE PÅ DENNE MÅTEN

  Moteindustrien er i dag verdens nest største forurenser etter luftfart. Er ansvarlig for 10% eller mer enn 1,7 milliarder tonn utslipp av karbondioksid. Behandlingen og innfargingen av tekstiler er også hvert år ansvarlig for 1/3 del av all mikroplast forurensning i havet – utrolige 190.000 tonn per år. Det globale klesforbruket anslås i dag å ha steget til 62 millioner tonn per år og forventes å stige til 102 millioner tonn innen 2030. Fritidspreget treningstøy har vært en stor pådriver til disse tallene, med et anslag om at 9 ut av 10 amerikanere bruker fritidspreget treningstøy hver dag uavhengig av aktivitet. En nylig gjennomført studie fra University of Cambridge viste at 57% av forbrukerne også vurderer produktenes bærekraft når de kjøper mote plagg.
  Bærekraftige produkter er noe forbrukerne i stadig større grad forventer seg – likevel har klesindustrien sovet bak rattet og ikke tatt utfordringen på alvor. 

   

   

  Sjekk ut hele Merch kolleksjonen her

   

  7 PILARER FOR BÆREKRAFT

  1 - FIBRENE

  Problemet: Utslipp og spredning av mikrofibre gir grunn til alvorlig miljøbekymring. Det anslås at utslipp og spredning av syntetiske mikrofibre fra tekstiler utgjør 500.000 tonn på årsbasis1. Bruken av billig Virgin Polyester gjør det mulig for klesindustrien å øke salget av rimelige klesprodukter som samtidig er med på å fyre opp under en miljøkrise.

  Pressio’s løsning: Av all fiber som brukes i 2023 kolleksjonen til PRESSIO er mer enn 80% resirkulert og GRS godkjent. Mikrofiber reduksjonen skjer gjennom et bevisst valg av fibre, nyutviklet behandlingsprosess av fibrene sammen med en bedre og raskere biologisk nedbrytbarhet. Revidert livssyklusvurdering (LCA) av Green Story. https://greenstory.io/

  Fremtiden: Innblanding av Bio-Basert garn – som er nedbrytbart på land og i sjøen i løpet av måneder og ikke århundrer. (Innlemmes i 2025).

        
         
   
    
  2 - FARGING
  Problemet: Innenfor mote og tekstil bransjen er den enkeltstående verste bidragsyter til klimaforandringer farging og etterbehandling som står for 3% av globale CO2 utslipp (mer enn shipping og luftfart til sammen). Den forårsaker også over 20% av den globale vannforurensingen.

  Pressio’s løsning: Eco Dye (Solution/Dope Dyeing) – 80% mindre bruk av kjemikalier, 80% mindre forbruk av vann, 62% mindre CO2 utslipp – null utslipp av kjemikalier i vannveiene. Ca. 45% av PRESSIO sin produksjon er Eco-Dye farget sammenlignet med gjennomsnittet for bransjen som er kun >1%.

  Fremtiden: Pressio bruker Blue Sign godkjente fargefabrikker – som blir vurdert på kjemikaliehåndterings kompetanse, avfallshåndtering og kompetanse innenfor styring av resirkulering. (90% av Pressio produktene er produsert i Blue -Sign godkjente fabrikker).

     

   

  3 - APPLIKASJONER

  Problemet: Forskning har også avdekket at nanosølv kan være giftig for mennesker og vannlevende organismer. Selv om det er og har vært utstrakt bruk av nanosølv mangler fortsatt mye kunnskap om hva som skjer med stoffet på lang sikt eller hva som er de langsiktige, giftige effektene på miljøet. Forskning viser at skadelige kjemikalier kan forbli i klærne selv etter at de er vasket.

  Pressio’s løsning: Bruker Biobaserte, naturlige stoffapplikasjoner både når det gjelder den Anti bakterielle egenskapen (Mint baserte) og den fukttransporterende egenskapen (frøolje basert). Pressio samarbeider med Blue-Sign godkjente etterbehandlingsfabrikker for mer enn 90% av sine produkter.

  Fremtiden: Pressio utforsker, sammen med tekstil kjemikere og universiteter, hvordan produsere applikasjoner med lang holdbarhet som samtidig er sikre å bruke for mennesker og miljøet.

      

   

  4 - PRODUKSJON

  Problemet: Mangel på fullt sertifiserte fabrikker som overholder sine miljømessige og sosiale forpliktelser. 

  Pressio’s løsning: 85% av alle produktene produsert av Pressio er gjort i tekstilfabrikker med minimum 70 % fornybar energi. 

  Fremtiden: Innen 2025 skal våre tekstilfabrikker benytte seg av 90% fornybar energi til produksjon av Pressio produkter. Samarbeide med industri ledere for å formalisere innføringen av lønninger i tekstilindustrien som tekstilarbeiderne kan leve av.

      
   

   

  5 - FORBRUKER SIKKERHET

  Problemet: En av de største avfallskildene i klesindustrien er det store overforbruket av engangspakninger og markedsføringsmateriell som bare kan brukes en gang.

  Pressio’s løsning: POS- (POINT OF SALE) butikkmateriell og systemer er som regel laget for engangsbruk og uten mulighet for gjenbruk. Er derfor årsak til massiv miljøskade. All Pressio emballasje er nedbrytbar. POS materiellet består av en høy prosentandel resirkulert materiale.

  Fremtiden: Forby bruk av unødvendige salgsfremmende produkter og markedsføringsmateriell som ikke kan gjenbrukes.

    

    

   

  6 - FORSYNINGSKJEDEN

  Problemet: Flyfrakt gir 44 ganger mer CO2 utslipp enn å frakte de samme varene med båt over samme avstand. 30% av produktene vil aldri bli solgt. Delvis på grunn av unøyaktige bestillinger grunnet lange ledetider.

  Pressio’s løsning: Pressio har valgt å forhåndsbestille stoffer og på den måten er vi sikre på å redusere bestillingstiden til et minimum som gir kortere ledetid og best mulig forutsetninger for nøyaktigere budsjetter. Produksjon i færre lokasjoner som ligger tett ved viktige havnknutepunkter gjør det mulig å sende store partier med kortere ledetid.

  Fremtiden: Innen 2025 beveger vi oss mot et totalt flyfrakt forbud (eller karbonkompensasjon) av stoffer og ferdige produkter til distributører og varelagre. Pressio vil fortsette å redusere omfanget av stoffkolleksjonen, slik at vi blir bedre i stand til å holde et forhåndslager av de mest populære stoffene og på den måten korte ned ledetiden til et minimum.

    

    

   

  7 - END OF LIFE

  Problemet: Amerikanske forbrukere kjøper 70 klesplagg i året og hele 87% ender opp på avfallsdeponi. Syntetiske fibre, som brukes i løpetøy, brytes ned i løpet av 200 år enten det skjer på land eller i havet (mikrofibre/fragmenter).

  Pressio’s løsning: Pressio bruker Bio-baserte tilsetningsstoffer i Bio og Merch kolleksjonene for å redusere tiden for den biologiske nedbrytningen til under 5 år i avfallsdeponi/havmiljø. Sammenlignet med minst 200 år uten de rette tilsetningsstoffene. For å gjøre resirkuleringsprosessen enklere har PRESSIO satt søkelys på å utvikle modeller med monofiber stoff (ikke blanding av fibre).

  Fremtiden: Av Pressio's totale produksjon skal minst 60% være av nedbrytbart stoff innen 2025. Pressio vil arbeide med gjenvinningsbedrifter i viktige regioner for å utvikle en billigere og mer tilpasningsdyktig måte å resirkulere tekstiler på. (Begynner med 100% polyester produkter)- Fase1 i løpet av 2023.

    

   

  Sjekk ut hele Merch kolleksjonen her

   

  SUSTAIN KOLLEKSJONEN

  ELEVATE

  Pressio bruker Elevate stoff i sin SUSTAIN kolleksjon. Stoffet blir av et ledende analysebyrå innenfor tekstilers livssyklus vurdert som en helt ny standard man aldri har sett tidligere. Dette er en anerkjennelse av at vi har de beste kunnskaper og forståelse for hvordan produsere bærekraftige produkter som igjen betyr at vi kan tilby stoffer fullpakket med prestasjonsfremmende og miljøbevarende egenskaper. Bærekraftige / Prestasjonsfremmende fakta:

  • 100% GRS godkjent resirkulert garn

  • ECO-DYE innfargingsprosess fjerner den tradisjonelle bruken av vann og kjemikalier:
  - 70% Mindre Kjemikalier
  - 70% Mindre bruk av vann
  - Ingen fargestoffer ut i vassdrag
  - 65% mindre energiforbruk
  - Redusert utskillelse av microfiber

  • Fullstendig resirkulerbare

  • Miljøvennlig fargetrykk

  • Fabrikkene henter 70% av energien fra solenergi og blir årlig kontrollert mht arbeidsmiljø og produksjonsprosess.

  • Produkter som er lette og puster godt

  • Rask transport av fuktighet

  • 100% Naturlig Mint anti lukt behandlet

  • 100% Naturlig Bio Wick - for å forbedre fjerningen av ytterligere svette.

  • ECO DYE farger som er tilgjengelige: SVART / MARINE BLÅ / HVIT

   

   

  Sjekk ut hele Merch kolleksjonen her

   

  RECON KOLLEKSJONEN

  BIO-FORM-SOFT

  Verdens første nedbrytbare, kationiske stoff med bomullsliknende hands feel. Du får holdbare og myke produkter som oppleves ekstremt behagelige mot huden og som raskt transporterer vekk fuktighet. I tillegg kommer GRS godkjent high filament, resirkulert polyester garn. Denne USA baserte teknologien har godkjenning for å gi fullt nedbrytbare produkter som igjen er til hjelp for å løse det store mikrofiber problemet i havet. Ved å bruke 100% naturlig mint som odør beskyttelse og naturlig frøbasert stoff, utelukkes sølv forbindelser, samtidig som fuktighets kontrollen forbedres. Reviderte resultater vdr. nedbrytbare produkter:

   

  Sjekk ut hele Merch kolleksjonen her

   

  OUTDOOR/LIFESTYLE KOLLEKSJONEN

  ECO BRANE 3L

  Det mest kritiske elementet er vår stoff teknologi. Eco Brane 3L, hvor vi har en 25k/15k utførelse er en verdensnyhet gjort med 100% resirkulert materiale både når det gjelder stoff og membran. Den høye fuktighets gjennomtrengeligheten vil frigi svettedampen kroppen produserer under trening og beskytte mot regn vurdert til kraftige regnskyll. Alle sømmer er tapet for ekstra beskyttelse og med refleks 360 grader. Eco Brane 3L er det ultimate plagget under kalde forhold både når det gjelder teknologi og bærekraft.

  PURE ACTIVE FLEECE

  Produksjon – dette 250 gsm stoffet er produsert 100% etter GRS godkjente retningslinjer for resirkulert polyester garn. Den innvendige ML børstingen fanger opp varmen din for å termisk regulere kroppstemperaturen. Med et high filament garn oppnås en ytterligere hjelp med håndteringen av fuktighet. Dette betyr at begynner du å svette litt under trening blir svetten raskt transportert vekk slik at du holder deg tørr og varm.

   

   

  Sjekk ut hele Merch kolleksjonen her